Clicky

Sony WH-1000XM4 är nästa generation hörlurar

Sony WH-1000XM4 är den senaste generationen hörlurar. Dess föregångare Sony WH-1000XM3 fick också ett mycket bra mottagande sedan den lanserades 2018. Nu har Sony släppt sin nya, improviserade hörlur som tillåter flera anslutningar, men kommer detta att räcka för att konkurrera med andra konkurrenter till brusreducerande hörlurar?

Sony WH-1000XM4
Bild: Sony

Detta är den fjärde generationen och de nya förbättringarna är verkligen anmärkningsvärda, till exempel design, komfort, material, färger, ergonomi och det stora batteriet som räcker i upp till 30 timmar. Tekniken för brusreducering gör att den ligger i framkant på marknaden. En annan intressant funktion är möjligheten att pausa låtar när ett samtal kommer in, vilket fungerar med pekrörelser. Dessa och andra funktioner gör dessa hörlurar unika.

Sony WH-1000XM4-hörlurar är bra allroundhörlurar

De har ett kraftfullt ljud utan att kompromissa med kvaliteten. De kan också upptäcka och jämna ut trycket i kabinen, och med batteritid och möjlighet att avbryta ljud som skrikande barn och bilar är de den bästa resekompisen. Designen är i stort sett densamma som de tidigare, men den här gången har Sony gjort dem lite bekvämare och lättare. Mikrofonkvaliteten i den här versionen är lite bättre än i de tidigare versionerna.

Bluetooth-funktionen gör att du kan ansluta hörlurarna till flera enheter samtidigt, vilket är motsatsen till de flesta Bluetooth-enheter som du måste koppla bort för att kunna använda dem med andra enheter. Med Sony WH-1000XM4-hörlurarna kan du koppla dem till din telefon och dator samtidigt. Om du lyssnar på en låt på datorn och ett samtal kommer in på telefonen, kommer det inte att avbrytas och du behöver inte gå in i inställningarna.

Andra liknande hörlurar är AirPods Max, som kostar 450 dollar. Om du letar efter något billigt kan det räcka med en 1More, som du kan köpa för 60 dollar.

Några av de viktigaste skälen till att köpa en Sony WH-1000XM4

 • Ergonomisk och lätt design
 • Kraftfullt ljud som inte tappar i kvalitet
 • Multi-anslutningsmöjligheter till Bluetooth
 • Unik ljuddämpande funktion i sin klass
 • Den långa batteritiden sträcker sig upp till 30 timmar
 • Användning av pekrörelser för att ta emot samtal, pausa och spela upp låtar

Förutom funktionen för flera anslutningar har den också en annan intressant funktion som endast kan nås genom att ladda ner programmet Sony Headphone Connect. Om du aktiverar den här funktionen pausas musiken om hörlurarna upptäcker att du pratar i ett samtal. Det här är en funktion som definitivt fungerar, även om det kan bli lite irriterande med tanke på hur känslig röstdetektering är.

Om du lyssnar på en podcast kan hörapparaterna pausa musiken när du skämtar. Du har ingen aning om hur många ljud du gör när du bär ett par känsliga hörapparater.

Hur bra är ljudreduceringen?

Om du förväntar dig en förbättring av ljudavbrottet i dessa hörlurar kommer du inte att bli besviken. Sony-teamet fick hundra poäng genom att göra ANC bättre än tidigare modeller. WH-1000XM3 var inte heller någon höjdare när det gäller brusreducering, men Sony WH-1000XM4 är bättre än de flesta andra hörlurar när det gäller att dämpa lågfrekventa ljud, t.ex. det mjuka surret från en luftkonditionering eller motorljud.

Hur är Sony WH-1000XM4-batteriet?

När det gäller batteritid är Sony inte heller någon höjdare. Detta innebär att batteriet i dessa hörlurar kan hålla i mer än 30 timmars konstant uppspelning. Batteritiden minskar när ljudreduceringen är aktiv och räcker i ungefär 20 timmar. Det är dock inte så farligt eftersom det kan räcka för de flesta. Headsetet laddas via en USB Type-C-port, och det laddas faktiskt väldigt snabbt.

En full laddning räcker i 2 timmar, men om du ska ut på en snabb buss- eller tågresa räcker en 10 minuters laddning för att spela musik i 5 timmar.

Hur är mikrofonkvaliteten på Sony WH-1000XM4?

Det finns en liten nedgång i frekvensresponsen under 150-200 Hz, vilket inte är ovanligt för Bluetooth-hörlurar. Detta är förmodligen ett försök att bibehålla närhetseffekten och det irriterande fenomenet att vissa podcasts och vissa inspelningar är för låga. Den är dock tillräckligt bra för Zoom-samtal, Skype, WhatsApp osv.

Sony WH-1000XM4 Pris och lanseringsdatum

Den här modellen släpptes i augusti 2020 och är hittills de bästa hörlurarna från Sony, till och med bättre än deras tidigare modeller som Sony WH-1000XM3 och Sony WH-CH710N. Priserna varierar beroende på vilket land du köper den från, till exempel kostar den i USA 349 dollar, i Storbritannien 339 pund och i Australien 549 australiska dollar. Detta innebär att Sony har liten konkurrens, med endast några få modeller som erbjuder avancerade funktioner, som Bowers & Wilkins PX7 och Apple AirPods, där den sistnämnda kostar 550 dollar.

Utformningsaspekter

Sony har lagt till en del komponenter och funktioner i hörlurarna, men de skiljer sig inte särskilt mycket från tidigare modeller, främst estetiskt. Vissa tidigare modeller var något mindre än 1000XM4. När det gäller material är hörlurarna tillverkade av ett mycket slitstarkt plastmaterial och konstruerade med flexibel läderstoppning.

Runt öronkåporna finns två fysiska knappar för ström/koppling och en knapp för att växla mellan de brusreducerande lägena samt ett 3,5 mm extrauttag. På utsidan av headsetet kan du styra uppspelning, pausa, höja volymen eller hoppa över musik med hjälp av gester. Dessa hörlurar har magi på insidan eftersom Sony har ersatt det gamla systemet på ett chip (SoC) med ett som ger bättre ljuddämpning.

Den har en QNe1-processor som ständigt tar in ljud från omgivningen för att justera ljuddämpningen. Det är en teknik som skiljer den från andra och den använder inte algoritmen för brusreducering som andra tillverkare. En svaghet med hörlurarna är att de inte är helt vattentäta, så du kan inte använda dem under regniga dagar eller när du är ute och springer.

Fördelar

 • Utmärkt ljudreducering
 • Ljudkvaliteten är oöverträffad av andra i lägre klasser
 • Flera Bluetooth-enhetsanslutningar
 • Batteritid 24-30 timmar.
 • Ergonomisk, lättviktig och hopfällbar design
 • Om du slutar använda dem ett tag slutar de av sig själva

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa konsumenter
 • Gripkontroller eller knappar fungerar inte alltid som du vill. Detta kan vara frustrerande.
 • Vissa användare har uttryckt att de är mindre bekväma än tidigare modeller.
 • Batteritiden är kortare än tidigare modeller
 • Vissa knappar kontrollerar ljudavstängning

På det hela taget, om du älskar kraftfullt ljud, ljuddämpning och har lite pengar att avvara så kommer du inte att ångra att du köper dessa moderna hörlurar. Förutom nackdelarna gör kombinationen av Bluetooth-codecs, surroundljud, bättre ljuddämpning än tidigare modeller, automatisk paus när de inte används och andra förbättringar dem till det bästa valet för många människor.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Techrules
   Logo
   Enable registration in settings - general