Clicky

iRobot Roomba S9 Plus recension

Det har gått nästan 20 år sedan den första Roomba robotdammsugaren uppfanns, som bara ett fåtal hade råd med, tills priset sänktes på grund av den höga acceptansen och efterfrågan eftersom de är en nödvändighet i hemmet. Den nya Roomba S9 Plus fungerar nästan på samma sätt som de tidigare dammsugarna, men med förbättrade funktioner som gör den till en av de robotdammsugaresom hittills har testats.

irobot roomba S9 Plus review
kredit: Irobot

En av de viktiga funktionerna hos den här dammsugaren är att den tömmer sig själv i en laddningsstationspåse i stället för att göra det själv. Påsen har en kapacitet på 440 ml, vilket motsvarar cirka 30 rengöringar med detta verktyg, vilket innebär att du kan göra det varje månad istället för att rengöra påsen dagligen. Detta gynnar människor som inte har tid att göra detta arbete ofta. Dessutom, har ett antiallergifilter som fångar upp 99 % av mögel, pollen och dammkvalster.

En annan funktion som skiljer Roomba S9 Plus från andra är det avancerade kartläggningssystemet som använder det för att veta var den har varit och var den behöver städa, vilket eliminerar långa körtider. Det är en praktisk funktion som ger flexibilitet och rengöringseffektivitet som andra budgetdammsugare inte kan erbjuda.

En annan fördel är att Roomba S9 Plus är kompatibel med iRobots Braava jet m6-robot. Båda robotarna kan ”kommunicera” med varandra, vilket innebär att de dammsuger automatiskt på egen hand utan att behöva kommendera dem och lämnar golven rena, vilket gör dem idealiska för hem, familjehem och fastigheter med stora ytor.

Kostnad för iRobot Roomba S9 Plus

IRobot Roomba S9 Plus, som i Australien kallas Roomba S9 Plus robotdammsugare, kostar 2 899 australiensiska dollar. I USA kostar den 1 100 dollar och i Europa 1 499,99 euro. Den finns också tillgänglig i onlinebutiker på Irobots egen webbplats och hos välkända återförsäljare som Amazon och eBay.

Du kan också köpa den tillsammans med Braava jet m6 Mop Robot för ett något högre pris på 1 349,99 kr. I USA har den också en annan variant i ett paket som innehåller Braava jet m6 Robot Mop och en iRobot H1 handhållen dammsugare till ett pris av 1 474,98 dollar.

Jämfört med andra liknande modeller har iRobot Roomba S9 Plus en rejäl prislapp, men du kommer utan tvekan inte att ångra det eftersom den lovar djupare rengöring (upp till 40 gånger mer sugkraft än tidigare Roomba-sugare) och moppningssystemet för rum är definitivt mer exakt.

Ersättningspåsarna för att avlägsna smuts kostar 19,99 dollar.

Viktiga designfunktioner

 • System med automatisk tömning av påsar
 • Borstar av gummimaterial som är 30 % bredare
 • Praktiska knappar med toppmonterade kontroller

Även om iRobot Roomba S9 Plus inte ser ut som tidigare Roomba-modeller, är det roséguldfärgade locket som döljer sopkärlet en av de mest anmärkningsvärda nya funktionerna, men den har många förbättringar. Bland dessa finns dubbla gummiborstar som är bredare än Roombas 600-serie och en annan borste som har fem vinklade armar för att nå in i väggarnas hörn. På ovansidan hittar du bara tre knappar: den första är för att starta eller stoppa rengöring, den andra är för punktrengöring och den andra är för lagring, vilket är praktiskt när du inte har enheten till hands.

Med en vikt på 3,7 kg och en höjd på 9 cm är den lätt att placera runt om i huset, särskilt om du inte har så mycket utrymme. Du kan placera den under de flesta sängar, men vissa soffor kan vara för höga.

När det gäller inställningarna är den användarvänlig och lätt att ställa in, eftersom du kan göra allt via appen, men den första känslan är att det tar lång tid att moppa huset. När du köper dammsugaren får du en borste för att rengöra hörnen och ett filter, alla dessa ingår i lådan, plus några påsar som du kan använda för att kasta smutsen i.

IRobot Roomba S9 Plus Prestanda

 • Tar verkligen upp damm bra på mattor och hårda golv
 • Inbyggd Power Boost ökar sugförmågan på mattor
 • Buller vid tömning

IRobot Roomba S9 Plus dammsuger upp allt fint damm samt kexsmulor eller havregryn som vi ibland lämnar på golvet, men ibland blir det lite fint damm kvar på mattan, även om du har gjort det på den tysta rengöringsinställningen eller med den kraftfullare, mer detaljerade rengöringsinställningen, men du får inte det önskade resultatet. I dessa fall bör du byta borstarna eftersom de kan vara mycket smutsiga.

Den här dammsugaren kan verka högre än andra robotdammsugare, ljudmätningen visar 61db när du dammsuger mattor och 64db på golvet, med hjälp av decibelmätaren. Dammsugarens buller motsvarar ljudet i ett stort kontor fullt av människor. Trots detta är denna nivå godtagbar. När det gäller den automatiska tömningen var den i genomsnitt 77,5db, vilket vi kunde jämföra med samma ljud som en bil som kör i 65mph på 25 meters avstånd. Därför är det bäst att använda laddningsväskan utanför platser där buller lätt kan spridas.

Programvara

 • Kan anslutas via WiFi
 • Stödjer Alexa och Google Assistant
 • Har en funktion som kallas Hitta din Roomba

Det är inte komplicerat att använda appen, den har alternativ för att ställa in platser, spara dem som favoriter, ställa in tider och namnge dem. Detta är praktiskt när du har två rum på olika våningar. Den har en funktion för att avge ljud om den skulle vara borttappad, t.ex. under sängen.

Batteri

 • Den kommer att ladda sig själv på ett intelligent sätt under den tid som behövs för att utföra rengöringen
 • Batteriladdningstiden är cirka tre timmar från noll.
 • Indikatorn visar inte laddningsnivå eller procentandel av laddning

Om robotdammsugaren laddar av sig själv, hitta en plats där du kan ladda den från elnätet.

Några av anledningarna till varför du bör skaffa iRobot Roomba S9 Plus är särskilt om du lider av allergier. Om du vill ha bättre kontroll över städningen och om du behöver den när du är mycket upptagen och behöver hjälp.

Fördelar

 • Perfekt för rum tack vare kartläggningssystemet
 • Användarvänligt och lätt att använda
 • Perfekt för rengöring av väggarnas hörn

Nackdelar

 • Priset är mycket högt
 • Bullriga
 • Fungerar bättre på hårda golv än på mattor

IRobot Roomba s9 är den mest kraftfulla, fristående fristående dammsugaren som finns. Men om du letar efter en dammsugare som gör nästan allt för dig är det här rätt för dig. Med tanke på priset kan du dock hitta billigare modeller, men de är inte lika kraftfulla. Du bör överväga vilka funktioner Romba s9 har, eftersom vissa funktioner inte finns på billigare dammsugare.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Techrules
   Logo
   Enable registration in settings - general