Clicky

Garmin Forerunner 55 är den ultimata smartklockan

Garmin erbjuder ett stort antal klockor med många funktioner som är utformade speciellt för elitidrottare

Garmin Forerunner 55
Bild: Garmin

Vissa modeller som 734 eller 945 är fantastiska träningsredskap för idrottare, men priset är en faktor som bara ett fåtal utvalda har råd med och ibland har de funktioner som vissa löpare inte alls behöver. Det är här som Garmin Forerunner 55 kommer in i bilden med sin lättare storlek, mer ergonomiska design och andra funktioner som är inriktade på att förbättra människors träning.

Garmin Forerunner 55 har ett brett utbud av biometriska appar och fitnessappar för träning och andra navigeringsverktyg. Den har också smartklocksfunktioner för att styra musik på telefonen och visa meddelanden. Dessa och andra funktioner erbjuds till ett pris som inte lämnar dig med tomma fickor. Denna modell kan vara relativt billigare jämfört med sina konkurrenter.

Design av Garmin Forerunner 55

Forerunner 55 är inte lika elegant som andra smartklockor från Garmin. Linsen är tillverkad av ett material som företaget beskriver som ett glas som är kemiskt förstärkt. Den har inte Gorilla Glass som sina större syskon, utan är utformad för att fungera under hård träning.

Tester har visat att glaset har god styrka, eftersom det klarar ett fall från 3 meter utan repor. Linsen passar in i en elegant metallram som ger den ett enkelt, diskret utseende. På ramens högra sida finns tre funktionsknappar och på vänster sida finns samma knappar som på de andra Forerunners.

När det gäller remmen är Forerunner 55, som vanligt med andra Garmin-modeller, inte heller den en sämre när det gäller material, eftersom den har en silikonrem som är mycket bekväm. Om du inte gillar silikonband, särskilt när du svettas, har du möjlighet att byta ut det mot ett valfritt band. Den här smartklockan för löpning har lätt öppningsbara pinnar, vilket gör det enkelt för dig att känna dig bekvämare och välja din stil.

Den här smartklockan har en diameter på 42 mm och en tjocklek på 11,5 mm. Denväger cirka 37 gram, vilket gör den till en av de mest bekväma smartklockorna med förbättrad ergonomi. Den har en färgskärm med 208 x 208 pixlar och informationen som visas på skärmen är lätt att läsa, och den är också tillräckligt kompakt för att passa på handleder som inte är stora, vilket innebär att det är en klocka med en urtavla som inte ser stor ut.

Forerunner 55 är mycket anpassningsbar, vilket ger dig möjlighet att anpassa den efter dina önskemål. Bland de alternativ som smartklockan har finns de uppgifter du vill visa och hur du vill att klockan ska visa dem. Om du vill att den bara ska visa dag och datum, puls, steg osv.

Funktioner

Forerunner 55 är mer än bara en smartklocka för att förbättra den personliga upplevelsen, för vilken Garmin har integrerat verktyg för löpare, oavsett om det gäller krävande lopp eller bara en promenad i grannskapet. Den har GPS-funktionalitet för att hålla reda på vart du går, inklusive viss statistik, tempo och intervaller.

Denhar en funktion som varnar dig när du är utanför räckvidd och en hjälpsam återhämtningsassistent, som är ett verktyg du kan lita på, analyserar biometriska data och prestandadata från dina aktiviteter för att optimera din återhämtningstid. Detta hjälper dig att veta hur länge du ska vila så att du kan återgå till din träningsrutin med mer energi. Klockan är också lämplig för andra aktiviteter som simning, bergsklättring, vandring osv.

Den erbjuder andra funktioner för vardagliga aktiviteter och hälsa. Om du håller ned den nedre knappen kommer du till daglig statistik, t.ex. antal tagna steg, hjärtfrekvens och kroppsenergi, där den sistnämnda är ett mått på dina energinivåer baserat på hjärtfrekvensens variabilitet och stress.

Den skiljer sig från andra smartklockor genom sin konditionsmätare som inte bara visar dig en siffra utan även en liten framstegsindikator för dina aktiviteter, så att du vet hur nära du är att nå ditt antal steg eller hur mycket energi du har. Det bör noteras att även om Forerunner 55 kan mäta din sömn kan du inte kontrollera din natts sömn på klockan på morgonen. I stället måste du göra det i appen när du vaknar.

En annan funktion är en widget som innehåller bland annat Garmin Coach-appen, kalorier, stress, andningsfrekvens och intensitet. Verktyget finns på Garmin Connect. Detta är ett sätt att fastställa dina träningsplaner och uppnå dina mål. Det är värt att notera att andningsfrekvensfunktionen är en ny funktion i Forerunner 55, som hjälper dig att hantera stressiga situationer.

Pris och datum för lansering

Garmin Girerunner lanserades den 2 juni 2021. Vid lanseringen kostade klockan 199 dollar i USA och 179 pund i Storbritannien. Detta är nästan samma pris som den föregående modellen, Forerunner 45, som också kostade 199 dollar. Trots detta är det fortfarande en av de smarta klockorna av bästa kvalitet till ett överkomligt pris. Garmin gör kontinuerligt uppdateringar av tidigare modeller, vilket innebär att du inte omedelbart behöver uppgradera till en ny modell.

Om du är intresserad av Forerunner bör du köpa den om:

 • Om du är nybörjare på löpning och inte är van vid smartklockor är Forerunner lätt att använda. Gränssnittet är intuitivt och lätt att navigera.
 • Om du är villig att lämna Fitbit bakom dig. Den har alla funktioner du behöver för att spela riktig sport och bli en bättre löpare. GPS-funktionen hjälper dig under evenemang där du måste täcka avstånd.

Köp den inte om:

 • Om du tränar med pulsträning och därför inte kan kontrollera ditt tempo under träningspasset.
 • Om du redan har en Forerunner 45 behöver du inte uppgradera eftersom den redan har vissa funktioner som den nya Forerunner 55 har.

Fördelar

 • Smartwatch ger dig träningsförslag
 • Den här ger dig förslag till energiåterhämtning
 • Alla kontroller och funktioner är väl utformade

Nackdelar

 • Displayen är relativt låg
 • Ingen sömn widget

Sammanfattningsvis är Forerunner 55 en fullfjädrad träningsklocka med alla grundläggande funktioner som är utformad för dig som precis har börjat med träningsrutiner, vill ha bättre kontroll och dra nytta av de innovativa funktioner som en smartklocka erbjuder. För träningsentusiaster är det också ett användbart verktyg som hjälper dem att hålla bättre koll och ta saker och ting på större allvar.

Den ser mycket ut som sin föregångare, och den har en lite bristfällig skärm. Designmässigt är allting bra, och det är särskilt utformat för nya användare. Träningsförslagen är mycket användbara, särskilt för dem som är nybörjare på smartklockor. Klockan ger förslag på vila efter träning och mäter energinivån. På det hela taget har Forerunner 55 imponerande funktioner till ett överkomligt pris som är perfekt för löpare som fokuserar på hälsa och fitness.

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Techrules
   Logo
   Enable registration in settings - general